Maria Selinummi

 

Maria Selinummi valmistui vuonna 2009 Turun ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi pääaineenaan musiikin perusteet (eli teoria ja säveltapailu). Pääinstrumenttina Marialla oli klassinen laulu ja hän käy edelleen säännöllisesti laulutunneilla. Kuorolaulua Maria on päässyt harjoittamaan muun muassa Key Ensemblen riveissä usean vuoden ajan. Piano-opinnoissaan ammattikorkeakoulussa hän on keskittynyt vapaan säestyksen sisältöihin.

Työkokemusta Marialla löytyy pianonsoiton ja vapaan säestyksen (mm. Taidekeskus koulussasi, Puolalanmäen lukio), laulun, musiikkileikkikoulun (mm. Vakka-Suomen musiikkiopisto) ja musiikin perusteiden (mm. Turun konservatorio) opettajana sekä teatterin musiikkivalmentajana (Pöytyän teatteri, Jo-Jo Teatteri), kuoronjohtajana ja esiintyjänä.

Maria aloitti Annan Muskarissa työskentelemisen tammikuussa 2017. Teoriakoulutuksen saaneena ja vapaan säestyksen suurena ystävänä hänen piano-opetuksessaan musiikin teorialla ja esimerkiksi sointumerkeistä soittamisella on aina oma tilansa. Näitä asioita painotetaan kuitenkin eri tavoin oppilaasta riippuen. Tärkeintä on yhdessä löytää ja säilyttää soittamisen ja/tai laulamisen ilo.

Musiikin lisäksi esimerkiksi luonto, teatteri, kirjoittaminen ja elokuvat ovat Marian sydäntä lähellä.

Henna-Riikka Wacklin

Henna-Riikka Wacklin valmistui keväällä 2015 Lahden Ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi pääaineenaan huilu. Opiskelujen aikana Henna-Riikka oli opiskelijavaihdossa Italiassa, Pesarossa Conservatorio Statale di Musica ”G. Rossinissa”. Valmistumisen jälkeen Henna-Riikka lähti syventämään huilunsoiton osaamistaan opiskelijavaihdosta tuttuun yliopistoon, ja valmistui huilunsoiton ylemmästä korkeakoulututkinnosta kiitettävin arvosanoin joulukuussa 2017.

Huilunsoiton lisäksi Henna-Riikka on aina ollut kiinnostunut ja innostunut musiikkileikkikoulutoiminnasta ja myös nokkahuilun ja fife-huilun (poikkihuilun tapaan soitettava pieni huilu) soitinvalmennusopetuksesta.

Kamarimusiikki ja yhteismusisointi ovat lähellä Henna-Riikan sydäntä ja hän on soittanut erilaisissa kokoonpanoissa, puhallin- ja sinfoniaorkestereista pienempiin kokoonpanoihin (mm. puhallinsekstetissä ja erikokoisissa huiluyhtyeissä). Tällä hetkellä hän soittaa huilu-piano duossa Lahden seudulla.

Henna-Riikan vapaa-aikaan kuuluu musiikin lisäksi liikunta, taidenäyttelyt ja italian kielen ja kulttuurin tutkiminen.

Sonja Andersson

Sonja Andersson valmistui vuonna 2012 Turun yliopistosta luokanopettajaksi,
lisänä englannin- ja saksanopettajan opinnot sekä musiikin sivuaine.

Opiskeluajasta kaksi vuotta vierähti vaihdossa ulkomailla, Saksassa ja
Englannissa.

Musiikkia Sonja on harrastanut koko ikänsä. Laulaminen eri kuoroissa niin
Suomessa kuin ulkomaillakin on ollut rakas harrastus. Lisäksi Sonja on
käynyt piano-, laulu- ja viulutunneilla. Yhden kesän hän vietti Ypäjän
musiikkiteatterin riveissä.

Työkokemusta Sonjalle on kertynyt luokanopettajan hommista (painottuen
englannin ja musiikin opetukseen) reilun viiden vuoden ajalta.
Lukiolaistyttönä hän ohjasi seurakunnan musiikkikerhoa.

Sonja on kiinnostunut kielirikasteisesta opetuksesta, jossa kieltä opitaan
“vaivihkaa” ja koska muskaritoiminta on ollut toinen mielenkiinnon kohde,
hän päätti yhdistää ne ja tuoda enkkumuskarin Loimaalle.

Sonjalla on kaksi alle kouluikäistä lasta, joiden kanssa hän viettää tällä
hetkellä aikaa kotosalla. Molempien lasten kanssa on käyty ahkeasti
muskarissa ja lapset innostuvat usein kotonakin musisoimaan ja tanssimaan.

VALIKKO