Anna Toukola

Ypäjäläissyntyinen Anna Toukola aloitti musiikkiopinnot 4-vuotiaana pianon parissa. Forssan musiikkikoulun, musiikkiopiston ja Tampereen ammattiopintojen kautta Anna valmistui musiikkipedagogiksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta v. 2001. Lukion aikana varmistui omassa mielessä musiikin opiskelu ammatiksi asti ja näin ollen työhistoria käsittää pianonsoiton opetusta jo 16-vuotiaasta alkaen yksityisesti ja myöhemmin eri oppilaitoksissa Pirkanmaalla, mm. Tampereen konservatorio, Etelä-Pirkanmaan musiikkiopisto, Musiikkileikkikoulu Maija Salo, Tampereen ev.lut.seurakunnat. Pianonsoiton lisäksi työhön kuului vuosien aikana kamarimusiikkia, lied-pianismia laulajien kanssa, säestäjän toimen hoitamista ja musiikin perusteiden opetusta. Loimaalle tultua v. 2009  kypsyi ajatus oman musiikkikoulun perustamisesta ja v:sta 2010 onkin Loimaalla toiminut Annan Muskari tarjoten opetusta musiikin varhaiskasvatuksessa ja pianonsoitossa. Nykyään Annan Muskarin opetustarjontaan kuuluvat lisäksi lasten bändikoulu, laulutunnit sekä kitara-, basso- ja rumputunnit. Musiikin varhaiskasvatuksen puolella on mahdollista päästä tutustumaan ja soittamaan myös mm. kanteletta, ukulelea, kitaraa ja xylofoneja. Koulussa toimii syyslukukaudesta 2018 alkaen viisi opettajaa. Yrityksen johtamista Anna on opiskellut yrityskurssilla v. 2010 sekä suorittaen Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon v. 2017.

Vapaa-ajalla Anna soittaa pianoa loimaalaisessa Piazzolla-triossa – Annan lisäksi harmonikassa Sari Jokela ja sellossa Armi Haatanen. Trio keikkailee muutaman kerran vuodessa erilaisissa tilaisuuksissa tai konserteissa. Ypäjän Musiikkiteatterin kuorossa laulamisesta tai orkesterissa soittamisesta Annalla on yhteensä noin viidentoista vuoden kokemus ja teatterin tekeminen on myös hyvin lähellä Annan sydäntä, vaikka viimeiset 10 vuotta ovatkin kuluneet teatterin penkkejä yleisön puolella kuluttaen.

Annalla on kolme kouluikäistä lasta ja ulkoilu, liikkuminen ja puutarhan hoito ovat tärkeitä ja tasapainottavia elementtejä arjessa.

Ilon kautta, elämästä ja musiikista nauttien, omia haaveita kohti!

Maria Selinummi

 

Maria Selinummi valmistui vuonna 2009 Turun ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi pääaineenaan musiikin perusteet (eli teoria ja säveltapailu). Pääinstrumenttina Marialla oli klassinen laulu ja hän käy edelleen säännöllisesti laulutunneilla. Kuorolaulua Maria on päässyt harjoittamaan muun muassa Key Ensemblen riveissä usean vuoden ajan. Piano-opinnoissaan ammattikorkeakoulussa hän on keskittynyt vapaan säestyksen sisältöihin.

Työkokemusta Marialla löytyy pianonsoiton ja vapaan säestyksen (mm. Taidekeskus koulussasi, Puolalanmäen lukio), laulun, musiikkileikkikoulun (mm. Vakka-Suomen musiikkiopisto) ja musiikin perusteiden (mm. Turun konservatorio) opettajana sekä teatterin musiikkivalmentajana (Pöytyän teatteri, Jo-Jo Teatteri), kuoronjohtajana ja esiintyjänä.

Maria aloitti Annan Muskarissa työskentelemisen tammikuussa 2017. Teoriakoulutuksen saaneena ja vapaan säestyksen suurena ystävänä hänen piano-opetuksessaan musiikin teorialla ja esimerkiksi sointumerkeistä soittamisella on aina oma tilansa. Näitä asioita painotetaan kuitenkin eri tavoin oppilaasta riippuen. Tärkeintä on yhdessä löytää ja säilyttää soittamisen ja/tai laulamisen ilo.

Musiikin lisäksi esimerkiksi luonto, teatteri, kirjoittaminen ja elokuvat ovat Marian sydäntä lähellä.

Terhi Pasu

Terhi Pasu soitti nuoruudessa pianoa, viulua ja kitaraa, joista piano valikoitui rakkaimmaksi. Vuonna 2007 Terhi valmistuikin Turun ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi pääaineenaan piano.

Ensimmäiset piano-oppilaat Terhi sai jo opiskeluaikana ja sittemmin valmistumisen jälkeen Terhi on toiminut soitonopettajana Auranlaakson kansalaisopistossa, Turun kaupungilla, Musiikkikoulu Ainola-Talviossa ja toiminimiyrittäjänä. Lisäksi Terhi on tehnyt sijaisuuksia Laitilassa ja Ruskolla.

Musiikkileikkikoulutoiminta tuli mukaan vuonna 2009. Terhi on opettanut useita muskariryhmiä Aurassa, Kyrössä ja Halikossa. Loimaalla Annan muskarissa Terhi aloitti elokuussa 2017.

Töiden ja perhe-elämän lisäksi Terhin arkeen mahtuu kasvatustieteen opinnot Turun yliopistossa ja sosionomiopinnot Turun ammattikorkeakoulussa. Opinnot suuntautuvat varhaiskasvatukseen, joten ne tukevat hyvin musiikkileikkikoulun- ja soitonopettajan työtä. Terhi on kiinnostunut kouluttautumisesta ja oman ammattitaidon ylläpitämisestä, joten hän mielellään osallistuukin aina mahdollisuuksien mukaan erilaisille kursseille saaden uusia ideoita opetukseen.

Henna-Riikka Wacklin

Henna-Riikka Wacklin valmistui keväällä 2015 Lahden Ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi pääaineenaan huilu. Opiskelujen aikana Henna-Riikka oli opiskelijavaihdossa Italiassa, Pesarossa Conservatorio Statale di Musica ”G. Rossinissa”. Valmistumisen jälkeen Henna-Riikka lähti syventämään huilunsoiton osaamistaan opiskelijavaihdosta tuttuun yliopistoon, ja valmistui huilunsoiton ylemmästä korkeakoulututkinnosta kiitettävin arvosanoin joulukuussa 2017.

Huilunsoiton lisäksi Henna-Riikka on aina ollut kiinnostunut ja innostunut musiikkileikkikoulutoiminnasta ja myös nokkahuilun ja fife-huilun (poikkihuilun tapaan soitettava pieni huilu) soitinvalmennusopetuksesta.

Kamarimusiikki ja yhteismusisointi ovat lähellä Henna-Riikan sydäntä ja hän on soittanut erilaisissa kokoonpanoissa, puhallin- ja sinfoniaorkestereista pienempiin kokoonpanoihin (mm. puhallinsekstetissä ja erikokoisissa huiluyhtyeissä). Tällä hetkellä hän soittaa huilu-piano duossa Lahden seudulla.

Henna-Riikan vapaa-aikaan kuuluu musiikin lisäksi liikunta, taidenäyttelyt ja italian kielen ja kulttuurin tutkiminen.

VALIKKO